Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-18 03:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/zucchinispagetti-med-marinerad-svamp/

Recept

Zucchinispagetti med marinerad svamp

Foto: Johanna Frenkel

Zucchinispaghetti är tunt skivad zucchini som äts rå i stället för vanlig spagetti. Dressingen med cashewnötter och soltorkade tomater smakar mycket och den marinerade svampen tillför syrlighet och tillfredsställande tuggmotstånd.

1. Lägg den skivade svampen i en skål. Vispa upp olja och vinäger och häll över svampen. Vänd några gånger så att den täcks av marinaden. Täck skålen och låt dra i kylskåpet i ungefär en timme, rör om då och då.

2. Häll alla ingredienser till dressingen i en mixer och mixa slätt. Om man inte har någon mixer kan man mosa allt till en smet i en stor mortel. Om dressingen känns för tjock kan man tillsätta lite vatten. Smaka av med salt och peppar.

3. Skölj zucchinin och skär den på längden med en julienneskärare eller mandolin så att du får spagettiliknande remsor. Lägg dem i en stor bunke. Tillsätt dressingen och rör om försiktigt så att allt täcks. Tillsätt sedan den marinerade svampen och servera!

Tips 1: Om man inte har någon julienneskärare, grönsakssvarv eller mandolin kan man använda en potatisskalare. Då får man tagliatelle i stället.
Tips 2: Man kan skära zucchinispaghettin och låta dem torka i ungefär 30 minuter, sedan kan man förvara dem i lufttät burk i kylskåpet i upp till 5 dagar.