Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-05 22:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/zucchinistekt-makrill-med-olivsallad/

Recept

Zucchinistekt makrill med olivsallad

Denna kombination kanske låter konstig men rätten blir jättegod!

1. Skär varje fiskfilé i 4 bitar. Skiva zucchinin tunt på längden med potatisskalare eller osthyvel till 16 remsor. Lägg en fiskbit på varje remsa och rulla ihop. Salta, peppra och pressa citron över, marinera cirka 20 minuter.

2. Stek i olivolja tills makrillen är färdig och zucchinin fått fin färg.

3. Blanda olivsalladen och strö den över zucchinirullarna. Servera med färskpotatis
och gärna nybakat bröd.

Näringsvärde/portion: 440 kcal.