Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 15:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/rokig-morotspizza/

Recept

Rökig morotspizza

Rökig morotspizza.
Rökig morotspizza. Foto: Ulrika Pousette

När sommarens grillkvällar känns långt borta kan man alltid samla vännerna på en pizzakväll med BBQ-feeling i stället! Här är en pizza för just det. 

Läs mer: Laga gott och billigt i februarimörkret 

1. Börja med att göra degen: Smula jästen i en bunke. Slå på det fingervarma vattnet och rör om. Rör i salt och olja. Tillsätt mjölet lite i taget tills du har en bra deg som du kan knåda. Knåda i någon minut. Jäs under bakduk i cirka 40 minuter.

2. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Skär morötterna i tunna skivor. Blanda morötter, kikärtor, rökt paprikapulver och olja.

4. Skala och pressa vitlöken, blanda ner i crème fraichen.

5. När pizzadegen jäst klart: Kavla ut degen på ett bakplåtspapper och bred ut vitlökskrämen över pizzabotten. Lägg på morot- och kikärtsblandningen och riv över ost. Grädda i mitten av ugnen tills pizzan fått en fin yta, cirka 10 minuter. Toppa med lite svartpeppar.