Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-16 14:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/sa-mycket-mer-an-fyra-sorter/

MAT & DRYCK

Så mycket mer än fyra sorter

Warbo kvarn byggdes 1783. Nakenhavre i närbild och en färgrik sallad från kafé Kornboden. Hunden Nilla gör Kerstin Florén, Thomas Björklund och Maud Brinckmann sällskap i fältet med nakenhavre.
Warbo kvarn byggdes 1783. Nakenhavre i närbild och en färgrik sallad från kafé Kornboden. Hunden Nilla gör Kerstin Florén, Thomas Björklund och Maud Brinckmann sällskap i fältet med nakenhavre. Bild: Caroline Tibell

Vete, råg, korn och havre var de fyra sädesslag man lärde sig i skolan. Det är dags att lägga till ett antal nya: dinkel, emmer, nakenhavre, nakenkorn. Men egentligen är de inte nya, snarare gamla.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in