Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-18 11:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/sa-mycket-mer-an-fyra-sorter/

Mat & Dryck

Så mycket mer än fyra sorter

Warbo kvarn byggdes 1783. Nakenhavre i närbild och en färgrik sallad från kafé Kornboden. Hunden Nilla gör Kerstin Florén, Thomas Björklund och Maud Brinckmann sällskap i fältet med nakenhavre.
Warbo kvarn byggdes 1783. Nakenhavre i närbild och en färgrik sallad från kafé Kornboden. Hunden Nilla gör Kerstin Florén, Thomas Björklund och Maud Brinckmann sällskap i fältet med nakenhavre. Foto: Caroline Tibell
Vete, råg, korn och havre var de fyra sädesslag man lärde sig i skolan. Det är dags att lägga till ett antal nya: dinkel, emmer, nakenhavre, nakenkorn. Men egentligen är de inte nya, snarare gamla.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in