Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 20:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/sant-och-falskt-om-tradgardens-gifter-det-kan-du-fa-i-dig-genom-maten/

Mat & Dryck

Sant och falskt om trädgårdens gifter – det kan du få i dig genom maten

Skurna rabarber. Oxalsyran är bara ett problem om man äter större mängder under längre tid. Bild: TT

Råa bönor, rabarberblast och grön potatis – det finns många myter och sanningar om hur giftigt det som växer i trädgården. DN visar fem giftiga ämnen du kan få i dig genom maten. ”Vi äter traditionella råvaror, som till exempel spenat, på nya sätt”, säger Ulla Beckman Sundh, toxikolog på Livsmedelsverket. 

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in