Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-31 21:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/sant-och-falskt-om-tradgardens-gifter-det-kan-du-fa-i-dig-genom-maten/

MAT & DRYCK

Sant och falskt om trädgårdens gifter – det kan du få i dig genom maten

Skurna rabarber. Oxalsyran är bara ett problem om man äter större mängder under längre tid.
Foto: TT

Råa bönor, rabarberblast och grön potatis – det finns många myter och sanningar om hur giftigt det som växer i trädgården. DN visar fem giftiga ämnen du kan få i dig genom maten. ”Vi äter traditionella råvaror, som till exempel spenat, på nya sätt”, säger Ulla Beckman Sundh, toxikolog på Livsmedelsverket.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.