Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 19:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/skocksallad-i-artig-sas/

Recept

Skocksallad i ärtig sås

Skocksallad i ärtig sås.
Skocksallad i ärtig sås. Foto: Thomas Karlsson

En lättlagad sallad, där jordärtskockornas lite rotiga smak kompletteras av ärternas gröna sötma. 

Läs mer: Kalas över staketet – mat för socialt distanserad fest 

1. Skala skockorna med potatisskalare och skär dem i mindre bitar (cirka 2 centimeter tjocka). 

2. Koka upp lagen. Lägg i skockorna och låt dem sjuda tills de är genommjuka. Det bör ta cirka 15 minuter. Om ni använder färska ärter, låt dem koka med i lagen mot slutet (i cirka 7 minuter). Använder ni frysta ärter som tinats, hoppa över att koka dem – de kan blandas ner i salladen som de är.

3. Dra av från värmen, fiska upp skockorna och ärterna och låt dem rinna av. Låt svalna på en ren kökshandduk eller hushållspapper. 

4. Blanda alla ingredienser till såsen, lägg i skockor och ärtor och rör om. Smaka av. Fyll i små byttor, koppar eller skålar. Ställ fram på bricka eller fat. 

Tips! Samma sallad kan göras med potatis eller svartrot. Den överblivna koklagen kan sparas som bas till en grönsakssoppa. 

Ämnen i artikeln

Recept

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt