Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 09:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/sott-som-smakar-sommar/

Mat & Dryck

Sött som smakar sommar

Jordgubbsmoussetårta och marängpaj med bär. Foto: Marie Mandelmann

Marie och Gustav Mandelmann har samlat sina sötaste recept från tre decennier av självhushållning – kakor och bakverk på säsongernas skiftande råvaror.

Rätta artikel

Recepten är hämtade ur boken ”Mandelmanns söta” (Bonnier Fakta) och bilderna är tagna av Marie Mandelmann.

Rödbetstårta. Rödbetan gör sig lika bra som statist på var­dagstallriken som i huvudrollen på ett tårtfat.

Hallonmaränger. Romantiskt skira är dessa glutenfria konstverk. Syrliga hallon möter söt maräng, lite seg i mitten.

Jordgubbsmoussetårta. Jordgubbar är nog Marie Mandelmanns mest älskade bär, och här går vi ”all in”!

Marängpaj med bär. En klassiker på gården Djupadal. Man kan göra den på vilka bär som helst, bara man ser till att välja sådana som är lite syrliga.

Hasselnötsmousse. Non plus ultra. Att servera en hasselnötsmousse är i vårt tycke ett av de allra bästa sätten att runda av en riktig festmåltid. Moussen kan med fördel göras i ordning – och provsmaskas – dagen före. 

Marie och Gustav Mandelmann har gett ut sin tredje bok, ”Mandelmanns söta. Recept och baktankar från Djupadal” (Bonnier Fakta). Den innehåller recept på bakverk och sötsaker och följer årstidernas gång. Foto: TT och Bonnier Fakta