Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-27 11:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/sparris-med-artor-rakor-och-vispad-citronricotta/

RECEPT

Sparris med ärtor, räkor och vispad citronricotta

Foto: Matilda Lindeblad

Den här salladen kan man göra året om, men den passar särskilt bra på våren när sparrisen är pigg och det är skralt med andra grönsaker i affären. Senare, när sparrissäsongen är över, kan man ersätta sparrisen med broccoli, kålrabbi eller fänkål. Vispad ricotta är för övrigt en riktigt fluffig historia som jag också brukar använda till annat gott, såsom tomater med balsamvinäger och parmesan eller tunt skivad fänkål, chili och pecorino.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.