Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-01 14:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/spritarter-med-mynta-och-getost/

Recept

Spritärter med mynta och getost

Spritärter med mynta och getost.
Spritärter med mynta och getost. Foto: Thomas Karlsson

Ärter och mynta är en oslagbar kombination som många nog förknippar med Londonweekend och fish ’n chips. Myntan verkar ha en alldeles särskild plats i engelsmännens hjärta, lika given till Pimm’s cocktail som till söndagslammet. Den här rätten är en fantastisk förrätt, men skulle fungera lika bra som tillbehör till lamm eller varför inte lite stekt killing?

Läs mer: Så använder du ost som krydda

1. Koka upp vatten och smör med myntakvistarna och låt koka någon minut så att myntan smaksätter spadet.

2. Lägg i ärterna och koka tills de är precis möra, det kan ta 1-5 minuter beroende på ärternas storlek.

3. Smaka av med salt och några droppar citronsaft. Fördela ärterna i skålar och garnera med getosten, skeda lite kokspad över rätten.