Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 16:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/stekta-applen-med-soja-frasiga-havresmulor-och-yoghurtgradde/

Recept

Stekta äpplen med soja, frasiga havresmulor och yoghurtgrädde

Stekta äpplen med soja, frasiga havresmulor och yoghurtgrädde.
Stekta äpplen med soja, frasiga havresmulor och yoghurtgrädde. Foto: Beatrice Lundborg

Äpplen stekta i soja låter kanske konstigt, men ger en spännande karamellig sälta. Dessutom kan umamin i sojan med lite tur ge extra skjuts till smakerna. Tillsammans med knapriga havresmulor och krämigt syrlig yoghurtgrädde blir det här en riktig höjdardessert på hösten vare sig man har luktsinne eller inte.

Läs mer: Så lagar du god mat om du tappat luktsinnet

1. Havresmulor: Mät upp alla ingredienser och finfördela smöret i blandningen med fingertopparna. Fortsätt arbeta ihop tills det bildas en smulig massa.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda smulorna i en ugnsform i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna. Rör runt i smulorna då och då så att de blir jämnt gräddade. Låt svalna.

3. Yoghurtgrädde: Vispa grädden fast men inte för hård. Vänd ner yoghurten.

4. Stekta äpplen: Skala äpplena, kärna ur dem och skär dem i skivor, knappt 5 millimeter tjocka.

5. Lägg smöret i stekpannan och låt det få lite färg. Tillsätt äppelskivorna och stek dem i några minuter på medelvärme tills de börjar mjukna lite.

6. Tillsätt sirap och soja och stek äppelskivorna ytterligare någon minut. Lägg upp på assietter, låt svalna ett par minuter och servera sedan tillsammans med havresmulor och yoghurtgrädde.

Ämnen i artikeln

Recept

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt