Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-22 10:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/studio-dn-dod-at-mellanratterna/

Mat & Dryck

Studio DN: Död åt mellanrätterna

Richard Tellström, Sara Ask och Malin Haawind gästade Studio DN:s gulddrakespecial som leddes av matredaktör Elin Peters. Foto: Alexander Mahmoud

Podd: Död åt mellanrätterna utropar panelen i Studio DN:s Gulddrakespecial.  De passar också på att ge en känga åt politiska dieter och funderar över när – och varför – krogen blev vårt vardagsrum.

Rätta artikel

”Du är vad du inte äter”, konstaterade den matglada panelen, bestående av måltidshistorikern Richard Tellström, dietisten och kokboksförfattaren Sara Ask och journalisten och författaren Malin Haawind, under ett samtal om mat, krogtrender, prestationsångest och bjudmiddagar med restriktioner. 

För när maten används som ett verktyg att visa vilka vi är, verkar det i dagens samhälle vara viktigast att poängtera vad man inte äter.

Men kan man uppnå gemenskap kring matbordet om man äter olika saker? Och vilka krav kan man ställa på en måltid man blir bjuden på? Inte så stora, tyckte en enhällig panel. 

Eftersom DN i veckan avslöjar nomineringarna till sitt krogpris Gulddraken diskuterades  också vad de kan berätta om aktuella krogtrender. Och när Malin Haawind fick tillfälle att önska sig något av framtiden önskade hon de numera så trendiga mellanrätternas död.

Programledare: Elin Peters. Producent: Augustin Erba. Tekniker: Oliver Bergman, Bauer Media