Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 14:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/svampdags-i-skogen-och-i-koket/

Mat & Dryck

Svampdags i skogen och i köket

Vi bjöd in svampexperterna Pelle och Ingrid Holmberg till provköket för ett litet prat om svamp i största allmänhet och svampmatlagning i synnerhet. Mycket inspiration och många goda råd fick vi oss till livs. -Nu efter åskan kommer svampen, meddelar Pelle Holmberg, biolog och författare som ständigt kommer med nya och uppdaterade svampböcker. -På Linnés tid trodde man att själva åskan med dess dunder och brak drev fram svampen ur jorden. -I dag vet vi att det mest handlar om sjäva regnet, säger han lite tvetydigt som om man ändå inte kan utesluta åskans kraft. -Svamp var något mystiskt som man inte riktigt förstod sig på.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in