Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 17:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/ta-en-tugga-av-varen-med-vilda-vaxter-i-maten/

MAT & DRYCK

Så vet du om du kan äta den vilda växten

09:31. Lisa Sundgren guidar DN bland några av de vanligaste ätliga växterna som finns runt om i landet för alla nybörjare som vill lära sig mer.

Den här våren och sommaren har många hittat tillbaka till naturen vilket har väckt mångas intresse av att utforska vilda växter. Men vilka växter kan man äta och vilka ska man hålla sig borta ifrån? Ibland ser de ätliga och de giftiga växterna nästa identiska ut.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in