Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-19 05:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/thaimat-som-semesternoje/

MAT & DRYCK

Thaimat som semesternöje

Kommers på grönsaksmarknaden i Chiang Mai. Till höger: anka med frukt i röd curry. Kursens höjdpunkt.
Kommers på grönsaksmarknaden i Chiang Mai. Till höger: anka med frukt i röd curry. Kursens höjdpunkt. Bild: Berit Lyregård

Auberginer små som ärter, färsk grönpeppar i klasar, en kryddbukett av citrongräs, kaffirlimeblad och galangal; små och stora chilifrukter. Bland grönsaksstånden i Chiang Mai i norra Thailand tar min matlagningskurs sitt avstamp.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in