Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 23:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/tradgardsfocaccia/

Recept

Trädgårdsfocaccia

Bild 1 av 4 Färdiggräddad trädgårdsfocaccia.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 2 av 4 Gör en vanlig focacciadeg.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 3 av 4 Baka ut degen i en långpanna.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 4 av 4 Dekorera med grönsaker och örter.
Foto: Beatrice Lundborg

I coronakrisens spår spreds hashtaggen #gardenfocaccia – ett lättbakat bröd där man med hjälp av örter och grönsaker skapar ett ätbart landskap. Lek fram din egen variant! Välj gärna grönsaker i olika färger så blir resultatet mer färgglatt. Paprika och andra fasta grönsaker kan skäras till olika former. Färska örter kan behöva ”limmas” fast lite på degen med olivolja för att inte lossna när man gräddar brödet – men använd bara ätbara växter. Att toppa med lite ost blir också gott!

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in