Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 07:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/tva-sorters-isglass/

Recept

Två sorters isglass

Två sorters isglass.
Två sorters isglass. Foto: Ulrika Pousette

Att göra en riktigt god och naturlig glasspinne är lättare än vad man kan tro. Här bjuder jag på två sorter, en baserad på jordgubbar och en på apelsinsaft, men du kan byta ut bär och saft mot andra sorter, om du föredrar det.

Läs mer: Så gör du glass utan glassmaskin – fem goda recept 

1. Blanda alla ingredienser i en kastrull på medelvärme. Låt koka tills jordgubbarna har mjuknat. Ta av från värmen och mixa blandningen till en slät puré med en stavmixer.

2. Häll purén i pinnglassformar, stick ner glasspinnar och låt formen stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten.

1. Apelsin: Blanda alla ingredienser i en kastrull på medelvärme, och värm under omrörning tills sockerkristallerna har lösts upp.

2. Häll blandningen i pinnglassformar och låt stå i frysen i några timmar för att stabilisera sig lite grann. Stick ner glasspinnar och ställ tillbaka formen i frysen. Låt stå i minst 6 timmar totalt, helst över natten.

Receptet är hämtat ur Camilla Hamids bok ”Godare glass utan glassmaskin” (Bonnier Fakta).
Receptet är hämtat ur Camilla Hamids bok ”Godare glass utan glassmaskin” (Bonnier Fakta).

Ämnen i artikeln

Recept

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt