Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 00:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/vegetarisk-vardagsmat-pa-ett-kick/

Mat & Dryck

Vegetarisk vardagsmat på ett kick

Gulasch med aubergine och blomkålssoppa med potatis och krämig svampmacka. Foto: Eva Hildén Smith och Charlie Drevstam

Så fixar du en god och grön vardagsmiddag på bara trettio minuter. Testa zucchiniplättar, aubergine­gulasch och en fiffig resträtt. Vegetariskt och snabblagat.

DN Text

Här är fem recept från Sara Begner ur hennes bok ”Stora veckans vego” (Norstedts).

 

Gulasch med aubergine. Foto: Eva Hildén Smith

Gulasch med aubergine. Gör en värmande, mustig gryta och servera med en klick crème fraiche.

 

Blomkålssoppa med potatis och krämig svampmacka. Foto: Charlie Drevstam

Blomkålssoppa med potatis och krämig svampmacka. Till soppa passar det bra med ett matigt tillbehör. Fast man kan förstås äta bara mackan också om man vill.

 

Linsbiffar med klyftpotatis. Foto: Eva Hildén Smith

Linsbiffar med klyftpotatis. Röda linser, morötter och ost ger smak till de här biffarna. Servera med en krämig sweet chilisås.

 

Fried rice med sojabönor och cashewnötter. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Fried rice med sojabönor och cashewnötter. En perfekt rätt att göra om man har ris som rester. Eller så planerar man smart och kokar en extra stor sats ris tidigare i veckan.

 

Halloumiplättar med stekt zucchini. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Halloumiplättar med stekt zucchini. Var generös med kryddor och smaksättare. Smaka av så att du hittar balans mellan syra, sälta och hetta.

 

”Stora veckans vego” (Norstedts) är en samlingsvolym med recept hämtade ur ”Veckans vego” och ”Mera veckans vego”. Illustration: Norstedts

 

Fler tips om vegetarisk mat