Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-25 23:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/vegetarisk-varfest-med-vackra-ratter/

Mat & Dryck

Vegetarisk vårfest med vackra rätter

Liius svartrotssallad, till vänster, och sotad savoykål med svampfräs. Foto: Tomas Södergren

Festliga, smakrika och vackra vegetariska rätter piggar upp i väntan på att det ska börja gro i trädgårdslanden.

Rätta artikel

Vårkänslorna spirar i köket. Veckans recept kommer från Katarina Nordgren och Tomas Södergren, ur boken ”Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal”.

Liius svartrotssallad. Svartrot kallas ibland för fattigmanssparris och är en grönsak som inte används så ofta, men den är jättegod. Den kan inte ätas rå och du bör helst använda handskar när du skalar den. 

Rostad blomkål med grönt curryskum. Rostad blomkål med jordnötter och en skummande smakrik och vackert grön sås. Så gott!

Sotad savoykål med svampfräs. Savoykål är verkligen en vacker grönsak, men det går bra med spetskål och vitkål också. Serveras med gott svampfräs. 

Purjo- och blomkålspaj. En paj är bland det enklaste och bästa som finns att bjuda på. Den här fyllningen behöver inte ens gräddas i ugnen. Servera gärna en sallad till. 

Hibiskus- och halloncheesecake. Lika god som vacker – och passar även att bjuda veganer på. Det behövs en matberedare till den här kakan. Den ska vila minst 4 timmar i frysen, vilket gör att den passar att förbereda i god tid innan den ska ätas.

Läs mer om vegetarisk mat