Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-31 05:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mongoliska-kvinnor/

I väntan på att asylutredningen ska bli klar tar Enkhee tillfälliga städjobb på kontor och hemma hos familjer för en femtiolapp i timmen.
VÄRLDEN

De hotas i jakten på ett drägligare liv

Fokus. De osynliga Sara tvingas till sex med chefen på kemtvätten. Yisun i Täby får en order: våttorka golven endast iklädd förkläde. Mongoliska kvinnor är en växande grupp i bottenskiktet av Stockholms arbetsmarknad. De uthärdar usla löner, hot och övergrepp i jakten på ett drägligt liv. ”Sex är ett underförstått villkor för många mongoler som vill arbeta”, säger Enkhee som inte klarar att berätta om det mörka för vännerna hemma.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.