Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-04 23:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/motor/harliga-30-talsbilar-rullar-i-serien-i-var-herres-hage/

MOTOR

Härliga 30-talsbilar rullar i serien ”I vår herres hage”

I tv-serien ”I vår herres hage” spelar Callum Woodhouse den unge Tristan Farnon och och Nicholas Ralph har huvudrollen som James Herriot. I bakgrunden skymtar veterinärpraktikens bruksbil, en Vauxhall Light Six från 1933.
Foto: album-online/TT

Böljande landskap i norra England i slutet på 1930-talet. Dedikerade veterinärer som kör från gård till gård för att hjälpa bönderna med deras får, kor och hästar. Men vilka är egentligen bilarna som används i tv-serien ”I vår herres hage”?

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.