Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-25 18:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/motor/ia-wadendal-eu-forbud-mot-bensin-och-diesel-om-12-ar-men-hur-ska-det-fungera/

MOTOR | KOMMENTAR

Ia Wadendal: EU-förbud mot bensin och diesel om 12 år – men hur ska det fungera?

Kommer majoriteten av den europeiska bilparken att bestå av utsläppsfria fordon från 2035? Vad krävs för att det ska uppnås?
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nyligen spikades förbudet mot försäljning av nya bilar som drivs av bensin och diesel från 2035 genom en omröstning i EU-parlamentet. Så om 12 år är det el- eller vätgasdrift som gäller när du kikar på nya fordon i en bilhall. Men det kommer att krävas ordentliga stimulanspaket och ny infrastruktur om majoriteten av bilparken hos oss och i EU ska bestå av utsläppsfria bilar så pass snabbt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.