Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 16:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/atal-for-dodsmisshandel-av-supporter/

NYHETER

Åtal för dödsmisshandel av supporter

Den 28-årige man som misstänks ha orsakat en 43-årig Djurgårdssupporters död i samband med den fotbollsallsvenska premiären i Helsingborg för drygt sex veckor sedan kommer att åtalas på onsdagen. Mannen sitter häktad misstänkt för misshandel och vållande till annans död.

TT Text

– Jag har nu tagit del av rättsläkarens utlåtande om dödsorsaken. Det är ett utlåtande som än så länge är sekretessbelagt men som jag är nöjd med och som innebär att det är ytterst tveksamt att åtala min klient för vållande till annans död, säger hans försvarsadvokat Stefan Rosell till Helsingborgs Dagblad (HD) på nätet.

Enlig HD har mannen erkänt att han brukat våld, men förnekar brott.

– Det finns inte så många varianter av lagligt våld. Nödvärn är en, samtycke en annan. Hur det ligger till i det här fallet vill jag spara till rättegången, säger Rosell.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt