Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-22 03:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/atal-mot-inlasta-gavleimamen-nedlagt/

Nyheter

Åtal mot inlåsta Gävleimamen nedlagt

Foto: Björn Lindahl/TT

Åtalet mot imamen Abo Raad vid Gävle moské, som tidigare misstänktes för olaga tvång, läggs ner, rapporterar Gefle Dagblad.

TT-DN Text

Imamen, som sedan i april sitter i förvar och riskerar utvisning eftersom Säpo bedömer honom som ett säkerhetshot, anmäldes av en journalist på Gefle Dagblad som under hot ska ha tvingats att radera en bild.

Att vara åtalad i svensk domstol skulle kunna vara ett hinder mot utvisning, Abo Raads försvarare Alparslan Tügel tror dock inte att hans klients utvisning påverkas av nedläggningsbeslutet:

– Det finns redan verkställighetshinder i och med situationen i hemlandet, säger advokaten till tidningen.

Ämnen i den här artikeln:

Säpo
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt