Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-20 14:53 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/bingolotto-flyttar-till-sondagar/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Nyheter

Bingolotto flyttar till söndagar

En ny frågelek ersätter Bingolotto som flyttar till söndagarna. I nya Alla mot en kan två tävlande vinna miljoner. Men då krävs att man har köpt en bingolott.

Bingolotto har drabbats av minskande lottförsäljning och vikande tittarsiffror de senaste åren bland annat till följd av hård konkurrens från SVT:s breda underhållningssatsningar som Expedition Robinson.

Nu rycker TV 4 upp sin trotjänare från lördagskvällarna klockan 19, då det sänts i tolv år. Programmets nya sändningstid blir söndagar klockan 18 med premiär den 4 januari.

- Vi vill förändra programmet för att komma åt familjepubliken och söndagar är den bästa familjedagen, säger Per Eriksson, vd för Nova Media som producerar Bingolotto.

Han tror att lottförsäljningen kommer att öka när försäljarna får en extra dag på sig. Dessutom kommer man i fortsättningen att kunna prenumerera på lotterna. Lottpriset förblir detsamma som nu, 40 kronor. Programmets innehåll ändras däremot: mindre statiskt är ledorden.

- Som det är nu är det samma spel varje vecka, men nu renodlar vi så man inte vet vad som kan hända, säger programledaren Lasse Kronér.

I Bingolottos ställe på lördagskvällar kommer TV 4 att sända filmer och den nya frågeleken Alla mot en. Kanalen är hemlighetsfull om sin nya satsning men uppger att det kommer att finnas en koppling till Bingolotto.

Enligt vad TT Spektra erfar kommer varje vecka 100 personer som köpt en bingolott att kunna vinna en plats i publiken och ha chans att vinna miljoner. På så sätt finns en extra morot att köpa lotter för dem som kanske inte lockas av Bingolotto.

En huvudperson i Alla mot en tävlar mot publiken, fråga för fråga. Ju fler som svarar fel i publiken, desto mer vinner huvudpersonen. Till slut kan han eller hon vinna flera miljoner på sina kunskaper. Motsvarande belopp lottas sedan ut till av någon i publiken.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.