Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-02 10:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/coronakrisen-17-maj-det-behover-du-veta/

Nyheter

Coronakrisen 17 maj: Det behöver du veta

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen söndag den 17 maj 2020.

Därför testas inte fler för coronaviruset

Det krävs två typer av tester för att förstå och stoppa det nya coronaviruset. Det ena visar om du är smittad nu, det andra om du har varit det tidigare. 

Logistik och kvalitetssäkring är de främsta flaskhalsarna som begränsar antalet tester som kan göras. 

5 dödsfall registrerade senaste dygnet 

På söndagen hade ytterligare 5 dödsfall rapporterats det senaste dygnet, enligt Folkhälsomyndighetens statistik. Totalt har 3.679 personer avlidit i covid-19 i Sverige. 

Greker strömmar till nyöppnade stränder i värmebölja

Sydöstra Europa pressas av säsongens första värmebölja med temperaturer på rekordnivåer. I Grekland strömmar folk till de nyöppnade stränderna efter mer än en månads karantän. Men den strandbadare som inte håller social distans riskerar 10.000 kronor i böter.

Norge laddar för nationaldag på distans

Inga tåg med flaggviftande, sjungande barn. Inga folkhav av firande invånare. Men även om nationaldagen den 17 maj 2020 blir annorlunda uppmanas norrmän att plocka fram folkdräkten, köpa korv och glass till barnen som vanligt och fira hemma. Planen är att hela Norge ska sjunga nationalsången samtidigt klockan ett. 

Obama om USA:s coronahantering: ”De vet inte vad de håller på med”

Samtidigt som Donald Trump trappar upp sina försök att flytta fokus från coronaviruset till en påstådd politisk skandal, ”Obamagate”, får han en ny känga från sin föregångare för hur Vita huset hanterar pandemin.

– De som bestämmer vet inte vad de håller på med, säger Barack Obama.