Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-22 12:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/darfor-fortsatter-vi-att-lasa-upp-sajten-gratis/

NYHETER

”Därför väljer vi att fortsätta låta nytillkomna prenumeranter läsa gratis”

Bild 1 av 3 Anna Åberg, chef för DN:s digitala kanaler.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 2 av 3
Foto: Kevin Chang
Bild 3 av 3
Foto: Kevin Chang

DN har under våren gett alla nya läsare möjlighet att läsa DN.se utan kostnad. Nu kommer nytillkomna läsare att kunna teckna en gratis prenumeration hela juli.
– Det är fortfarande en väldigt speciell situation, där det är viktigt att alla kan ta del av pålitliga nyheter, säger Anna Åberg, chef för DN:s digitala plattformar.

Klicka här för att ta del av erbjudandet.

Redan i mars tog DN ett beslut om att all samhällsviktig information om pandemin ska vara helt öppen för alla. Dessutom lät DN nya läsare ta del av allt innehåll på DN.se utan kostnad om de registrerade ett konto.

– Många har redan hunnit provat DN under våren, men vi får nya läsare hela tiden och vill ge dem samma chans, säger Anna Åberg, chef för DN:s digitala plattformar.

– I mars kunde vi inte förutspå hur långdragen den här krisen skulle bli. Eftersom nyhetsläget är fortsatt väldigt intensivt och krisen i högsta grad pågående, väljer vi att fortsätta låta nytillkomna prenumeranter läsa gratis, säger Anna Åberg.

Vi ser ett tryck på sajten som vi aldrig varit med om förut.

Den som ännu inte hunnit prova Dagens Nyheter kan ta del av erbjudandet genom att registrera sig här. Prenumerationen upphör automatiskt 1 augusti.

Sedan mars i år har 169.000 läsare valt att ta en gratis prenumeration på Dagens Nyheter. Många av dem har sedan valt att stanna som prenumeranter.

– Vi ser ett tryck på sajten som vi aldrig varit med om förut. Det visar att behovet efter kvalitetsjournalistik är större än någonsin, säger Anna Åberg.

Klicka här för att ta del av erbjudandet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt