Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Nyheter

Det händer i veckan. Håll koll på Sverige och världen

Zlatan jagar den saknade Champions Leauge-titeln, Storbritannien förhandlar om ett gynnsammare avtal med EU och vårdens teaternyheter presenteras i en extra tidning. Läs DN och häng med hela veckan.

Foto:

• Ljusare tider för huvudstaden

Har börsoron i världen påverkat Stockholms ekonomi? På tisdag presenterar Handelskammaren i Stockholm sin nya konjunkturbarometer.

Barometern kommer, med hjälp av indikatorer från företag och hushåll i Stockholmsregionen, att berätta om hur länets ekonomi har påverkats av utmaningar, som bland annat flyktingkrisen. Det ges även information om vilka branscher som har stort rekryteringsbehov och vilka kommuner som uppvisar stark tillväxt.

 

Foto:

• Zlatan jagar saknad buckla

Zlatan Ibrahimovic är på väg mot sin bästa säsong i franska ligan. Han gör mål var 78:e minut i snitt och hans PSG har i stort sätt säkrat ligaguldet. Men 34-åringen saknar fortfarande det mest åtråvärda inom klubbfotbollen: En Champions League-titel. På tisdag möts Paris SG och Chelsea i den första åttondelsfinalen.

 

Foto:

• Rekordjakt på Globengalan

Hittills har det satts 16 världsrekord under de 26 år som friidrottsgalor arrangerats i Globen. På onsdag är chansen stor att det blir ett 17:e Etiopiska Genzebe Dibaba jagar rekordet på en engelsk mil. Tidigare har hon satt världsrekord på 3 000 och 5 000 meter i Globen. Hennes främsta utmanare är svenskan Abeba Aregawi.

 

Foto:

• Cameron vill få nytt EU-avtal

På torsdag inleds ett av årets viktigaste EU-toppmöten. Ska Storbritannien få ett nytt avtal med EU? Ett avtal som sedan ska ligga till grund för en folkomröstning om landet ska vara kvar i EU eller inte. Storbritannien vill ha undantag från EU:s regler inom fyra områden, bland annat att nyanlända EU-migranter som har jobb och betalar skatt i Storbritannien ska vänta fyra år innan de får rätt till brittiska sociala bidrag.

 

Foto:

• Genomgång av teatervåren

Vårens teaterhändelser presenteras i DN Kulturs bilaga Scenvår. Intervjuer med bland andra Anna Takanen och Tommy Berggren, reportage och kommentarer om vad som händer på landets scener.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.