Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 10:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/dn-bjuder-alla-gymnasieelever-pa-digital-prenumeration/

NYHETER

DN bjuder alla gymnasieelever på digital prenumeration

När undervisningen för Sveriges gymnasieelever nu bedrivs på distans förlorar många elever tillgång till nyhetsmedier. Därför bjuder DN nu alla mellan 16 och 19 år på en kostnadsfri prenumeration fram till terminens slut.

Både elever och gymnasielärare har hört av sig till DN och bett om hjälp med att lösa tillgången till DN:s artiklar för de elever som nu sitter hemma.

– Många har haft DN i skolan men inte hemma. Att ha tillgång till journalistik i det här turbulenta och dramatiska läget är viktigt, och det är en självklarhet för oss att lösa det, säger Anna Åberg, chef för DN.se.

Hon betonar att detta inte är ett kommersiellt initiativ, utan helt och hållet drivet ur en önskan att hjälpa till.

– Vi behöver personnummer för att verifiera att man har rätt att nyttja erbjudandet, men vi sparar inte dessa. Alla konton kommer att avslutas den 15:e juni och alla övriga uppgifter raderas då, säger Anna Åberg.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt