Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 12:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/dn-lanserar-kunskapsapp/

SVERIGE

Så fungerar DN Snille

DN Snille är reklamfri och öppen för alla DN:s prenumeranter.
DN Snille är reklamfri och öppen för alla DN:s prenumeranter. Illustration: Ivar Bigestans

Är du allmänbildad? Eller vill du bli? Är du DN-prenumerant och gillar utmaningar?
Då är DN Snille något för dig.

DN Text

DN Snille är en kunskapsapp, skapad av Dagens Nyheters medarbetare speciellt för våra prenumeranter.

I appen kan du både testa och vässa din allmänbildning. Du kan också välja om du ska tävla mot andra på tid eller quiza på egen hand i lugn och ro utan tidspress.

– Vi vet att våra läsare är mycket allmänbildade och vi vill ge dem en utmaning, men också att de ska få visa för sig själva och andra hur mycket de faktiskt kan. Och kanske fräscha upp gamla bortglömda kunskaper, säger Anna Åberg, redaktionschef på Dagens Nyheter.

I DN Snille finns hundratals quiz i olika ämnen, som Mat & Dryck, Kultur, Vetenskap, Ord & Språk, Sverige runt, Djur & Natur, Sport och Samhälle & Politik. Det finns också fördjupningar till frågorna för den som vill lära sig mer. Varje dag fyller vi på med nya quiz.

I appen finns även juniorquiz och skolquiz, de senare är skapade i samarbete med läromedelsföretaget Clio och baseras på skolplanen.

– Vi kommer att fortsätta att utveckla DN Snille efter hand. Bland annat kommer vi att utöka antalet kategorier och lägga till fler typer av spel som testar och bygger kunskap, säger Anna Åberg.

DN Snille är reklamfri, men för att använda appen behöver man ha en aktiv DN-prenumeration. I appen finns sedan möjligheter att skapa profiler för upp till fem familjemedlemmar.

Har du frågor om innehållet i appen? Mejla snille@dn.se.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt