Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-25 22:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/dn-lanserar-kunskapsapp/

Nyheter

DN lanserar kunskapsapp

Nu släpper DN en helt ny tjänst till alla prenumeranter – kunskapsappen DN Snille.
Nu släpper DN en helt ny tjänst till alla prenumeranter – kunskapsappen DN Snille. Illustration: Ivar Bigestans

Nu släpper DN en helt ny tjänst till alla prenumeranter – kunskapsappen DN Snille. I appen kan du testa din allmänbildning, tävla mot andra samt vässa dina kunskaper inom en rad ämnen genom att göra quiz. 

– Vi vet att våra läsare är mycket allmänbildade och vi vill ge dem en ordentlig utmaning, men också att de ska få visa för sig själva och andra hur mycket de faktiskt kan. Och kanske fräscha upp gamla och bortglömda kunskaper, säger Anna Åberg, chef för DN.se. 

Quizen finns i olika kunskapsnivåer, både för vuxna och barn. Delar av innehållet är framtaget i samarbete med det Bonnierägda läromedelsföretaget Clio.

– För att förstå de större samhällsfrågorna krävs en grundläggande kunskap kring hur vårt samhälle är uppbyggt och fungerar, samt vad som har lett fram till där vi är i dag. Vi vill hjälpa till att på ett roligt sätt bygga den baskunskapen hos våra yngre och framtida läsare. Detta är det första steget i ett större fokus på kunskapsbyggande, säger Anna Åberg, chef för DN.se. 

Appen har under sommaren och hösten testats av omkring 1500 DN-prenumeranter, men finns från och med i dag att ladda ner för alla. För att använda appen behöver man ha en aktiv DN-prenumeration. I appen finns sedan möjligheter att skapa profiler till upp till fem familjemedlemmar.

– Vi kommer att fortsätta att utveckla DN Snille under nästa år. Bland annat kommer vi att utöka antalet kategorier och lägga till fler typer av spel som testar och bygger kunskap, säger Anna Åberg.

Ämnen i artikeln

Quiz
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt