Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-30 04:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/dn-lanserar-kunskapsapp/

SVERIGE

Så fungerar DN Snille

DN Snille är reklamfri och öppen för alla DN:s prenumeranter.
Illustration: Ivar Bigestans

Är du allmänbildad? Eller vill du bli? Är du DN-prenumerant och gillar utmaningar?
Då är DN Snille något för dig.

DN Snille är en kunskapsapp, skapad av Dagens Nyheters medarbetare speciellt för våra prenumeranter.

I appen kan du både testa och vässa din allmänbildning. Du kan också välja om du ska tävla mot andra på tid eller quiza på egen hand i lugn och ro utan tidspress.

– Vi vet att våra läsare är mycket allmänbildade och vi vill ge dem en utmaning, men också att de ska få visa för sig själva och andra hur mycket de faktiskt kan. Och kanske fräscha upp gamla bortglömda kunskaper, säger Anna Åberg, redaktionschef på Dagens Nyheter.

I DN Snille finns hundratals quiz i olika ämnen, som Mat & Dryck, Kultur, Vetenskap, Ord & Språk, Sverige runt, Djur & Natur, Sport och Samhälle & Politik. Det finns också fördjupningar till frågorna för den som vill lära sig mer. Varje dag fyller vi på med nya quiz.

I appen finns även juniorquiz och skolquiz, de senare är skapade i samarbete med läromedelsföretaget Clio och baseras på skolplanen.

– Vi kommer att fortsätta att utveckla DN Snille efter hand. Bland annat kommer vi att utöka antalet kategorier och lägga till fler typer av spel som testar och bygger kunskap, säger Anna Åberg.

DN Snille är reklamfri, men för att använda appen behöver man ha en aktiv DN-prenumeration. I appen finns sedan möjligheter att skapa profiler för upp till fem familjemedlemmar.

Har du frågor om innehållet i appen? Mejla snille@dn.se.

Så laddar du ner appen

1. Gå till App Store eller Google Play. Sök på ”DN Snille”, så hittar du appen och kan ladda ner den..

2. Logga in med samma inloggningsuppgifter som du har på DN.se eller till e-DN. Har du glömt ditt DN-lösenord? Skaffa ett nytt på dn.se/glomtlosenord.

3. Börja vässa din allmänbildning genom specialgjorda quiz. Lycka till!

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt