Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-17 16:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/dn-lanserar-kunskapsapp/

SVERIGE

DN lanserar kunskapsapp

Nu släpper DN en helt ny tjänst till alla prenumeranter – kunskapsappen DN Snille.
Nu släpper DN en helt ny tjänst till alla prenumeranter – kunskapsappen DN Snille. Illustration: Ivar Bigestans

Nu släpper DN en helt ny tjänst till alla prenumeranter – kunskapsappen DN Snille. I appen kan du testa din allmänbildning, tävla mot andra samt vässa dina kunskaper inom en rad ämnen genom att göra quiz.

DN Text

– Vi vet att våra läsare är mycket allmänbildade och vi vill ge dem en ordentlig utmaning, men också att de ska få visa för sig själva och andra hur mycket de faktiskt kan. Och kanske fräscha upp gamla och bortglömda kunskaper, säger Anna Åberg, chef för DN.se.

Quizen finns i olika kunskapsnivåer, både för vuxna och barn. Delar av innehållet är framtaget i samarbete med det Bonnierägda läromedelsföretaget Clio.

– För att förstå de större samhällsfrågorna krävs en grundläggande kunskap kring hur vårt samhälle är uppbyggt och fungerar, samt vad som har lett fram till där vi är i dag. Vi vill hjälpa till att på ett roligt sätt bygga den baskunskapen hos våra yngre och framtida läsare. Detta är det första steget i ett större fokus på kunskapsbyggande, säger Anna Åberg, chef för DN.se.

Appen har under sommaren och hösten testats av omkring 1500 DN-prenumeranter, men finns från och med i dag att ladda ner för alla. För att använda appen behöver man ha en aktiv DN-prenumeration. I appen finns sedan möjligheter att skapa profiler till upp till fem familjemedlemmar.

– Vi kommer att fortsätta att utveckla DN Snille under nästa år. Bland annat kommer vi att utöka antalet kategorier och lägga till fler typer av spel som testar och bygger kunskap, säger Anna Åberg.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt