Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-27 02:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/dn-laser-upp-sajten-gratis-fram-till-1-juni/

NYHETER

DN låser upp sajten gratis fram till 1 juni

Behovet av information och pålitlig journalistik är fortsatt stort i coronakrisens spår. Därför låser DN upp sajten gratis ännu en gång för alla nya läsare som registrerar sig. Erbjudandet sträcker sig fram till 1 juni och avslutas automatiskt.

– Intresset för att läsa DN under coronakrisen har varit väldigt stort. Vi vill därför ge ännu fler läsare möjlighet att kunna följa med i nyhetsflödet, säger Anna Åberg, chef för dn.se.

Registrera dig här för att läsa DN digitalt gratis fram till 1 juni.


DN har under våren låst upp hela sajten för att så många som möjligt ska kunna följa med i nyhetsflödet. Intresset blev stort – 120 000 läsare valde att teckna sig för en gratisperiod.

– Det är oerhört glädjande för oss att så många väljer och upptäcker DN som nyhetskälla under krisen. Vi arbetar väldigt hårt för att ge läsarna den kvalitetsjournalistik som de vill ha i dessa kristider, säger Anna Åberg, chef för dn.se.

– Eftersom behovet av pålitlig information bara har blivit större under våren kommer vi nu att låsa upp sajten även under försommaren för nytillkomna läsare. Behovet av journalistik är verkligen viktigare än någonsin säger Anna Åberg.

Dessutom är delar av innehållet som rör rapporteringen kring nya coronaviruset helt upplåst på dn.se. De flesta artiklar om spridningen, sjukdomsförloppet , rådgivning eller myndighetsinformation hålls öppna för alla att läsa på dn.se.

Den som vill kunna läsa allt på dn.se gratis fram till 1 juni registrerar sig här. Prenumerationen avslutas sedan automatiskt.

Även de läsare som tecknat sig för en gratisprenumeration tidigare under våren får nu möjlighet att förlänga sin gratisperiod fram till midsommar genom att registrera sig här.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt