Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 15:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/dns-appar-vinner-pris-for-basta-nyhetsdesign/

Nyheter

DN:s appar vinner pris för bästa nyhetsdesign

DN snille.
DN snille. Foto: DN

DN:s nya quizapp DN Snille och funktionen Lyssna på DN tilldelades under helgen var sin ”Award of excellence” i Society for News Designs tävling ”Best of Digital Design 2019”. DN fick även en ytterligare ”Award of excellence” för filmen ”På väg mot Paradis” om Nordkorea.

– Dels har vi några av Sveriges bästa designers, dels jobbar vi så nära våra användare. Designen utgår från behovet och beteendet hos våra läsare, och det ger produkter i världsklass, säger Anna Åberg, chef för DN.se.

Ett av priserna går till DN Snille, DN:s nya quizapp som lanserades i november med innehåll för både äldre och yngre. I appen kan användare tävla mot andra användare på tid eller göra quiz på egen hand. 

Funktionen Lyssna på DN, som också prisas, finns som egen flik i DN:s mobilapp och är DN:s helhetslösning för ljudinnehåll. Även Dagens Nyheters VR-reportage ”Följ med till vardagslivet i Nordkorea”, som ger en vardagsinblick i ett av världens mest stängda land i virtual reality, prisas.

DN prisas som enda svenska tidning i konkurrens med totalt 1.315 inskickade bidrag från över 100 organisationer från 26 länder.

Hur ser arbetet med DN i mobilen ut framöver? 

– Vi har faktiskt släppt ännu en stor förändring av DN-appen där vi utgått från våra läsares olika beteendemönster. I den nya versionen av appen har vi lagt till ”senaste nytt” för de läsare som kommer in ofta och ”upptäck” för de som har tid att läsa och vill hitta vår bästa journalistik. Och inom några veckor kommer ännu en spännande lansering i appen, säger Anna Åberg.

Läs mer: Upplev i VR: Följ med till vardagslivet i Nordkorea