Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-24 08:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/ewa-stenberg-konfliktfragan-sedan-hundra-ar-tonas-nu-ner/

Nyheter

Ewa Stenberg: Konfliktfrågan sedan hundra år tonas nu ner

Den franske ekonomen Thomas Piketty var inbjuden för att tala om hur farliga ekonomiska klyftor är för samhällen när S och Magdalena Andersson höll seminarium i Visby sommaren 2014. Sedan blev det riksdagsval, Andersson blev finansminister (S) och inkomstklyftorna fortsatte att växa.
Den franske ekonomen Thomas Piketty var inbjuden för att tala om hur farliga ekonomiska klyftor är för samhällen när S och Magdalena Andersson höll seminarium i Visby sommaren 2014. Sedan blev det riksdagsval, Andersson blev finansminister (S) och inkomstklyftorna fortsatte att växa. Foto: Thomas Karlsson

Sverige är ett av de västländer där inkomstklyftorna har ökat snabbast sedan 1980-talet. Men i debatten inför höstens val är det ingen stor fråga. En ny politisk konfliktdimension bryter igenom, där andra klyftor står i centrum.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in