Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-20 19:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/farligt-foremal-i-malmo-oskadliggjort-av-bombskyddet/

Nyheter

Farligt föremål i Malmö oskadliggjort av bombskyddet

Nationella bombskyddet har oskadliggjort ett farligt föremål på en parkering i Malmö.

– Det ska nu analyseras av kriminaltekniker, säger Rickard Lundqvist vid polisen i region Syd.

En del av Lantmannagatan i Malmö spärrades av sedan föremålet upptäckts.

Larmet om att ett misstänkt farligt föremål upptäckts stående på en parkering nära ett kampsportscentrum på Fagerstagatan i Malmö kom in till polisen vid 17.40-tiden på söndagen.

Det är det tredje misstänkta föremålet som upptäckts i Malmö under det senaste dygnet. Inget av de två andra har visat sig vara farligt.

Klockan 19.15 var Nationella bombskyddet på plats och 50 minuter konstaterades att föremålet var farligt och måste tas om hand. Nationella bombskyddet oskadliggjorde föremålet på plats med hjälp av en bombrobot.

– Det har varit många liknande händelser det senaste dygnet. Och vi har normalt sett ganska många sådana här ärenden, men få landar i att det är farligt, säger Rickard Lundqvist vid polisen i region Syd.

– Den här gången visade det sig att det var farligt och skulle kunna ge avsevärda effekter som kunde skada hus och människor.

Föremålet har nu transporteras från platsen. Polisen har upprättat en anmälan om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.