Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-18 06:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/fem-timmar-med-edward-snowden/

Nyheter

Fem timmar med Edward snowden

Bild 1 av 9 ” Det är inte så att någon på NSA är en skurk. Det är goda människor som gör onda saker för att de tror att de gör det av goda skäl.”
Foto: Lotta Härdelin
Bild 2 av 9 ”Det handlar inte om att man inte har något att dölja, det handlar om att vi har något att förlora om vi hela tiden är övervakade. Det mänskliga, det som formar oss.”
Foto: Lotta Härdelin
Bild 3 av 9 Edward Snowden ringer in en matbeställning.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 4 av 9 ”Att bli visselblåsare handlar inte om vem du är. Det handlar om vad du har sett. Visselblåsare väljs avomständigheterna. Det handlar om människor som ser något, som tänker och som till slut agerar.”
Foto: Lotta Härdelin
Bild 5 av 9 ”Tidigare har människor som har tvingats i exil förlorat sitt inflytande i den politiska debatten. Teknologin har förändratdet. Exil som strategi fungerar inte riktigt längre”
Foto: Lotta Härdelin
Bild 6 av 9 DN:s Lena Sundström mötte Edward Snowden i Moskva.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 7 av 9 ”Min flickvän förstod faktiskt, för hon sa ’Det var därför jag blev kär i dig’. Men hon var defintivt arg. Av goda anledningar.”
Foto: Lotta Härdelin
Bild 8 av 9 Edward Snowden skriver ned sina bästa tips på säker nätkommunikation.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 9 av 9 Lena Sundström och Lotta Härdelin i Moskva.

Plötsligt öppnar han dörren. Lördagsmagasinets Lena Sundström och Lotta Härdelin fick ett unikt möte med visselblåsaren som fått beundrare över hela världen men hotas av livstids fängelse i det hemland han ville rädda.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in