Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-25 03:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/fns-eget-samvete-lamnar-byggnaden/

NYHETER

FN:s eget samvete lämnar byggnaden

FN:s generalsekreterare Kofi Annan beskriver Hans Corell som "FN:s eget samvete", den som i känsliga diskussioner har höjt ett varnande finger och krävt lite extra betänketid för att se till att alla åtgärder sker i enlighet med gällande lagar och folkrätt.
Bild: Kristofer Dan-Bergman

Det senaste decenniet har Hans Corell haft ett finger med i spelet i en rad känsliga internationella konflikter där FN varit inblandat, som Kosovo, Rwanda, Östtimor och Sierra Leone. Men som en grå eminens som verkar bakom kulisserna har han sällan gjort några egna uttalanden.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.