Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 14:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/foretagshalsovard-saknar-fortroende-for-arbetsmiljomyndigheten/

Nyheter

Företagshälsovård: Saknar förtroende för arbetsmiljömyndigheten

Nader Ahmadi, generaldirektör för Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Mynak. Foto: Alexander Mahmoud

Branschorganisationen Sveriges Företagshälsor uppger att man inte längre har förtroende för Myndigheten för arbetsmiljökunskap. 

Under torsdagsmorgonen kallades generaldirektör Nader Ahmadi till ett möte med minister Ylva Johansson (S). 

Sveriges Företagshälsor företräder 130 företag som arbetar med företagshälsovård i hela landet. Organisationen reagerade på det som framkom av DN:s rapportering kring larmen om dålig arbetsmiljö, intern kritik mot generaldirektör Nader Ahmadi och att flera chefer och anställda slutat vid nya Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Mynak, i Gävle. 

I juni skickade vd Peter Munck af Rosenschöld ett mejl till arbetsmarknadsminister Ylva Johansson där han uttryckte sin oro för situationen.

I tisdags mejlade han ministern återigen, efter att ytterligare anställda slutat, som DN rapporterat:

”Som representant för Sveriges Företagshälsor vill jag därför ånyo påtala det allvarliga i situationen och uttrycka min stora oro för myndighetens förmåga att utföra sitt uppdrag. Förtroendet för myndigheten är skadat och till dess att adekvata åtgärder har satts in har vi som branschorganisation inte förtroende för myndighetens möjligheter att utföra sitt uppdrag.” 

– Myndigheten ska spela en vital roll i arbetsmiljö-Sverige, men med tanke på rådande situation där man knappt har någon personal kvar så klarar de inte av att fullgöra sitt uppdrag. Dessutom är vi oroliga för arbetsmiljöområdet som sådant, när en myndighet som ska hålla koll på sådant har så pass allvarliga arbetsmiljöproblem, säger Peter Munck af Rosenschöld till DN.

Han är kritisk mot regeringen.

– Jag tycker inte att man från regeringens sida med tillräcklig kraft har hanterat problemet. Man har uppenbart inte agerat tillräckligt fort. Om man gjort tillräckligt efter att de första rapporterna om situationen kom efter midsommar, hade inte så många slutat som de gör. 

Vad borde regeringen göra?

– Regeringen måste ta sig en rejäl funderare på hur man upprättar förtroendet för myndigheten och hur man ser till att det blir en attraktiv arbetsplats.

Moderata riksdagsledamoten Saila Quicklund ställde under måndagen en skriftlig fråga till arbetsmarknadsminister Ylva Johansson om situationen på Mynak:

”Vilka åtgärder avser ministern initiera för att förbättra den oacceptabelt undermåliga arbetsmiljön för de anställda på Myndigheten för arbetsmiljökunskap.”

Till DN uppger Quicklund att hon följt rapporteringen.

– Så här kan vi inte fortsätta. Det är en oacceptabel situation, säger hon och fortsätter:

– Det är anmärkningsvärt att Mynak, som ska agera kunskapsbank inom det här området, har så dålig arbetsmiljö. Vi förväntar oss åtgärder från såväl Mynak som från ministern. Jag vill veta vad som händer, och hur man följer upp åtgärderna.

Nader Ahmadi kallades till regeringskansliet, där han under torsdagsmorgonen träffade ministern, för att följa upp vad som hänt sedan det förra mötet i juni, som DN då rapporterade om.

Ylva Johansson uppger skriftligen till DN att hon ser allvarligt på situationen och att departementet kommer att följa upp de åtgärder som vidtas.

Generaldirektören: Jag kommer att ta mitt ansvar