Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Quiz

Klarar du diplomatprovets frågor?

Gör Utrikesdepartementets diplomatprov.
Gör Utrikesdepartementets diplomatprov. Other: TT och Magnus Hallgren

Har du lika bra koll på svenska musiker som viktiga historiska händelser och utrikespolitik? Här kan du svara på frågor från Utrikesdepartementets diplomatprov. Gör testet och se hur allmänbildad du är.

På diplomatprogrammet förbereds blivande svenska diplomater för arbete i utrikesförvaltningen. Kraven på de sökande är tuffa. I rekryteringsprocessen ingår bland annat ett skriftligt test. DN har här samlat ett urval av frågorna från de senaste årens prov. Till skillnad från de blivande diplomaterna får du svarsalternativ till frågorna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.