Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet vecka 29

Testa dina kunskaper om veckan som gick.

1 av 10

Fru i blåsväder Donald Trumps hustru Melania väckte uppmärksamhet på Republikanernas konvent i veckan, varför?

Nästa fråga

2 av 10

Kontroversiellt Också Stockholm Pride hamnade i blåsväder redan innan starten, vad hände?

Nästa fråga

3 av 10

Utpekad När Turkiets president Recep Tayyip Erdogan slog tillbaka det kuppförsök som gjordes under helgen anklagade han en gammal bundsförvant för att stå bakom, vem?

Nästa fråga

4 av 10

Festivalkval En ”Sommarfestival” i Sölvesborg gav eko i kultur-Sverige, varför?

Nästa fråga

5 av 10

Musikdirigent Svenska Spotify har planer på att börsnoteras under 2017, rapporterade DN i veckan. Vad heter företagets vd?

Nästa fråga

6 av 10

Kontrollupptrappning Skatteverket har trappat upp sina kontroller av ett affärsområde, vilket?

Nästa fråga

7 av 10

Sommarsurf I veckan kom Bredbandskollens årliga kartläggning av hastigheterna för mobilsurf i Sverige. Vilket län är snabbast i landet?

Nästa fråga

8 av 10

Dopnamnet I veckan var det 47 år sedan som människan tog sina första steg på månens yta. Astronauterna hette Neil Armstrong och ”Buzz” Aldrin, men vilket var ”Buzz” riktiga förnamn?

Nästa fråga

9 av 10

Spelfatwa Pokémon Go har på rekordtid blivit världens största mobilspel – men alla länder är inte förtjusta över succén. Vilket land förnyade nyss ett påbud om att Pokémon är ”icke-muslimskt”?

Nästa fråga

10 av 10

Slagfärdig Golfaren Henrik Stenson vann British Open, den första svenska majorsegern på herrsidan. Men vilken svenska var först att vinna en majortävling?

Du har svarat på 0 av 10 frågor