Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Vad kan du om alla hjärtans dag?

Den 14 februari är det alla hjärtans dag, och det betyder rosor och presenter. Men hur mycket kan du egentligen om alla hjärtans dag? Testa dig här!

1 av 8

Yrket? I filmen "Valentine's Day" från 2010 spelas en av huvudrollsinnehavarna av Ashton Kutcher. Vilket yrke har han i filmen?

Nästa fråga

2 av 8

Släkten? Valentin symboliseras ofta av kärleksguden Amor med sin båge. Vem var han son till enligt den romerska mytologin?

Nästa fråga

3 av 8

Tidpunkten? När börjar hjärtat att slå hos människor?

Nästa fråga

4 av 8

Gåvan? Vilken är den minst populära gåvan att ge bort på alla hjärtans dag, enligt en ny undersökning?

Nästa fråga

5 av 8

Kännetecknet? Alla hjärtans dag behöver inte alltid vara romantisk. I skräckfilmen "Valentine" från 2001 har mördaren ett speciellt kännetecken. Vilket?

Nästa fråga

6 av 8

Föremålet? I den grekiska mytologin avbildades kärlekens gud Eros ofta med pil och båge. Men i romersk tid avbildades han med ett annat föremål. Vilket?

Nästa fråga

7 av 8

Året? Världens äldsta valentinhälsning tros ha skickats av Margery Brew till John Paston. När skickades den?

Nästa fråga

8 av 8

Vikten? På alla hjärtans dag bör man ha ett stort och varmt hjärta. Men hur mycket väger i genomsnitt en vuxen människas hjärta?

Du har svarat på 0 av 8 frågor