Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Vad vet du om hotade djurarter?

Många djurarter är hotade, men det är inte alltid de mest uppmärksammade som är mest utsatta. Testa dina kunskaper.

1 av 8

Katten? Statusen för världens stora kattdjur är väldigt varierande. Av följande fyra anses tre livskraftiga men en sårbar. Vilken är den sårbara katten?

Nästa fråga

2 av 8

Andelen? Ungefär hur stor andel av världens kända ryggradsdjur har utrotats sedan 1500-talet?

Nästa fråga

3 av 8

Antalet jättepandor? Ungefär hur många jättepandor beräknas det finnas i dag?

Nästa fråga

4 av 8

Antalet isbjörnar? Ungefär hur många isbjörnar beräknas det finnas i dag?

Nästa fråga

5 av 8

Djuret? En gång fanns kanske hundra miljoner exemplar. Brutal jakt pressade antalet till några hundra innan jakten stoppades vid förra sekelskiftet. I dag finns en stam på några hundra tusen. Vilket är djuret?

Nästa fråga

6 av 8

Däggdjuret? Många djur som är vanliga i Sverige i dag jagades hårt fram till 1800-talets början. Ett däggdjur försvann helt, men inplanterades senare och är nu åter vanligt. Vilket?

Nästa fråga

7 av 8

Fågelarten? En märklig fågelart som bara fanns på ön Mauritius utrotades på bara ett sekel när människan kom dit för 500 år sedan. Vad heter den?

Nästa fråga

8 av 8

Floden? Den senaste stora djurart som tros vara utrotad är en sötvattensdelfin, som levde i en av världens stora floder. Vilken är floden?

Du har svarat på 0 av 8 frågor