Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Vad vet du om Palestina?

I decennier har de palestinska områdena varit i ständigt nyhetsfokus. Vad vet du om regionen? Testa dina kunskaper i DN:s frågesport.

1 av 9

Sjalen. Den röd- eller svartvita palestinasjalen har länge varit populär även i Europa, särskilt bland radikala unga. Vad kallas sjalen på arabiska?

Nästa fråga

2 av 9

Boken. I romanen ”Jerusalem”, som gavs ut 1901-02, får vi följa en grupp människors emigration från Dalarna till Palestina. Vem är författaren?

Nästa fråga

3 av 9

Staden. PLO, palestiniernas befrielseorganisation, bildades för 50 år sedan och har flyttat runt sitt högkvarter i arabvärlden. Vilken av följande städer har inte hyst PLO?

Nästa fråga

4 av 9

Statsministern. Osloprocessen betraktas som en milstolpe i fredssträvandena mellan israeler och palestinier. Vem var norsk statsminister när avtalet undertecknades 1993?

Nästa fråga

5 av 9

Giftet. Den legendariske palestinske ledaren Yassir Arafat avled för tio år sedan. Nyligen framkom misstankar att Arafat giftmördats. Vilket ämne ska ha använts?

Nästa fråga

6 av 9

Helgedomen. Palestinierna hoppas att östra Jerusalem ska bli huvudstaden i en framtida palestinsk statsbildning. Här finns islams tredje heligaste plats. Vad heter den?

Nästa fråga

7 av 9

Bosättarna. De israeliska så kallade bosättningarna på Västbanken har stadigt expanderat. Hur många bosättare beräknas det finnas i regionen i dag?

Nästa fråga

8 av 9

Erkännandet. Den svenska regeringen har officiellt erkänt Palestina. Vilket av nedanstående länder har inte erkänt Palestina?

Nästa fråga

9 av 9

Krigarnamnet. Presidenten för det palestinska självstyret, Mahmoud Abbas, har som många andra av PLO-veteranerna ett ”krigarnamn”. Vilket är Abbas alias?

Du har svarat på 0 av 9 frågor