Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 18:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/har-hittar-du-oppna-artiklar-om-coronakrisen/

NYHETER

Här hittar du öppna artiklar om coronakrisen

Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski
Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski Foto: Beatrice Lundborg

Dagens Nyheter har gjort merparten av tidningens bevakning av spridningen av det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19 tillgänglig för alla läsare.

DN Text

Dagens Nyheter fattade under februari beslut om att låsa upp artiklar på DN.se som handlar om det nya coronaviruset.

– Journalistik fyller en samhällsviktig funktion. I en krissituation är det viktigt att det finns tillförlitlig och saklig information för alla, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

DN har tidigare öppnat upp sajten för alla läsare vid liknande situationer, som terrordådet på Drottninggatan, men också inför riksdagsvalet 2018 och EU-valet 2019.

I dagsläget gäller beslutet inte samtliga artiklar. I vissa fall krävs det att man tecknat prenumeration, exempelvis för vissa reportage och visst åsiktsmaterial som inte direkt rör spridning/sjukdomsförlopp. Huvuddelen av den centrala rapporteringen är dock öppen för alla.

Det gäller exempelvis

• Den löpande liverapporteringen, med senaste nytt om viruset och sjukdomen covid-19

• Nyhetsartiklar/analyser som rör sjukdomsförlopp, spridning och rådgivning

• Artiklar som rör samhällsinformation, till exempel politiska beslut, myndigheters rekommendationer etc.

Läs mer:

Det här vet vi om det nya coronaviruset

Grafik: Det nya coronavirusets utbredning i världen

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt