Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Nyheter

Hunden Baloo blev hög på hasch i tolv timmar

Baloo fick i sig cannabis på hundpromenaden och blev dålig. Det händer ganska ofta att hundar får i sig knark eller mediciner.
Baloo fick i sig cannabis på hundpromenaden och blev dålig. Det händer ganska ofta att hundar får i sig knark eller mediciner.

Dvärgpinschern Baloo i Oslo kräktes, raglade omkring och uppförde sig som en ”gammal missbrukare” tyckte matte Funda Acar. Det visade sig att han fått i sig cannabis på hundpromenaden.

Det var efter att ha blivit rastad på fredagskvällen som Baloo började må dåligt och kräktes. Matte Funda Acar trodde att han hade ätit vanligt gräs, säger hon till Osloby.

Men snart förstod hon att det var något allvarligt fel – Baloo vacklade runt.

– Han stapplade omkring och såg helt enkelt riktigt hög ut. Rörelserna var extremt långsamma, som att se en gammal missbrukare. Då bestämde jag mig för att kontakta veterinären, säger Funda Acar.

Baloo fick ligga kvar på djursjukhus över natten, och ett urinprov visade att han hade fått i sig THC, den verksamma beståndsdelen i hasch.

På fredagskvällen var han fortfarande klart påverkad med ”stora pupiller och darrande kropp” skriver Osloby.

Enligt djursjukhuset är det vanligt förekommande att hundar får i sig hasch, som ligger i parker. Men de får också i sig piller och läkemedel som de kan ta skada av.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.