Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 10:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/kritiken-vaxer-mot-kis-rektor-efter-macchiarini-granskningen/

NYHETER

Kritiken växer mot KI:s rektor efter Macchiarini-granskningen

I kölvattnet av Macchiariniskandalen fällde Karolinska institutets rektor nyligen en rad forskare för forskningsfusk och klander.
I kölvattnet av Macchiariniskandalen fällde Karolinska institutets rektor nyligen en rad forskare för forskningsfusk och klander. Foto: Magnus Hallgren

I kölvattnet av Macchiariniskandalen fällde Karolinska institutets rektor nyligen en rad forskare för forskningsfusk och klander. Nu får granskningen som föregick beslutet kritik och fyra svenska forskare har överklagat beslutet.

Samtidigt kan DN nu berätta att misstankar om forskningsfusk nu riktas mot rektorn själv.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.