Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-24 00:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/maktkamp-i-regeringen-sprackte-forsvarsberedningen/

Nyheter

Maktkamp i regeringen spräckte försvarsberedningen

10 maj 2017. Alliansen återuppstår i försvarspolitiken. De borgerliga ledamöternas gemensamma presskonferens en timme efter att de lämnat försvarsberedningen. Från vänster Daniel Bäckström (C), Hans Wallmark (M), Beatrice Ask (M), Mikael Oscarsson (KD), Karin Enström (M) och Allan Widman (L).
10 maj 2017. Alliansen återuppstår i försvarspolitiken. De borgerliga ledamöternas gemensamma presskonferens en timme efter att de lämnat försvarsberedningen. Från vänster Daniel Bäckström (C), Hans Wallmark (M), Beatrice Ask (M), Mikael Oscarsson (KD), Karin Enström (M) och Allan Widman (L). Foto: Magnus Hallgren

Försvarsberedningen sprängdes på grund av en maktkamp i Stefan Löfvens regering parat med oförmåga att lyssna på motparten. Därmed sänktes den kompromiss till uppgörelse som låg på bordet. Det visar en granskning och samtal som DN fört med ledamöterna i beredningen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in