Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Nyheter

Man död efter knivskärning i Oxelösund

00:41. En man är död och en kvinna är allvarligt skadad efter en knivskärning i ett bostadshus i Oxelösund. Polisen har inlett en förundersökning om mord och försök till mord men det finns inte någon misstänkt för brotten.

Polisen har inlett en förundersökning om mord och mordförsök efter att två personer hittats knivhuggna i ett trapphus. Mannen avled av skadorna och kvinnan hålls nedsövd på sjukhus. 

Vid niotiden på onsdagsmorgonen larmades polisen om en knivskärning i ett trapphus i Oxelösund, utanför Nyköping. 

I trapphuset påträffades en man och en kvinna i 20-årsåldern. Kvinnan var allvarligt skadad och fördes till akutmottagningen i Nyköping.

– Hon är svårt skuren i torson med upp till fem knivhugg. Hon vårdas nu på Nyköpings sjukhus. Hennes läge är kritiskt och hon hålls nedsövd, säger Markus Kron, stationsbefäl på Nyköpingspolisen. 

Mannen som hittades i samma trapphus var huggen flera gånger i bröstet och konstaterades avliden på platsen. 

Under onsdagen har utredare från grova brott, hundpatruller och kriminaltekniker arbetat på platsen som skyddats av en stor avspärrning. 

Flera beslag har gjorts och en av lägenheterna i trapphuset kommer fortsatt vara avspärrad. 

– Det beslag jag kan berätta om är en kniv som har påträffat. Den ska vi undersöka mer och utreda om den har någonting med saken att göra, säger Thomas Agnevik, Nyköpingspolisens presstalesperson.  

Flera förhör har hållits med boende i trapphuset och anhöriga. Under förmiddagen fanns uppgifter på polisens hemsida om att det skulle finnas en utpekad gärningsman, men de uppgifterna tillbakavisas av polisen. 

En förundersökning om mord och en om försök till mord har inletts, men det finns ingen misstänkt för brotten. 

– Mig veterligen finns det inga teorier vi har möjlighet att berätta om allmänt, men vi utesluter inte att det kan finnas utomstående som är inblandade, säger Thomas Agnevik. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.