Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet v 30

Har du koll på vad som har hänt i veckan? Testa dina kunskaper i Nutidstestet.

DN Text

1 av 10

Gradantalet En värmebölja har in över dragit över Sverige den senaste veckan. Hur många grader får det som högst vara i en hyresrätt, enligt hyresästföreningen?

Nästa fråga

2 av 10

Smeknamnet I skuggan av flygolyckan i Ukraina störtade två andra passagerarplan i veckan, ett i Algeriet och ett i Taiwan. Planet i Taiwan störtade i ögruppen Pescadorerna. Vad kallas området av lokalbor, med tanke på att flera flygplan försvunnit i regionen?

Nästa fråga

3 av 10

Siffran Facebook redovisade en nettovinst på cirka 5,4 miljarder för andra kvartalet. Hur många användare, som loggar in på sitt konto minst en gång i månaden, har den populära sajten nu?

Nästa fråga

4 av 10

Klubben Marta Vieira da Silva anses vara världens bästa damfotbollsspelare. I veckan bytte hon klubb, från Tyresö till...

Nästa fråga

5 av 10

Färgen I veckan överlämnade de proryska separatisterna i Ukraina två svarta lådor från störtade MH17 till utredare från Malaysia. Men lådorna var inte svarta, utan...

Nästa fråga

6 av 10

Målet Israel genomför en markoffensiv i Gaza. Syftet är bland annat att förstöra de missiler som Hamas skjuter mot grannlandet. Vad mer vill den israeliska militären hitta?

Nästa fråga

7 av 10

Antalet En pojke i Indien opererade i veckan bort sina tänder. Inget märkvärdigt kan tyckas, om det inte vore för antalet. Hur många tänder hade pojken?

Nästa fråga

8 av 10

Summan Med värmen kommer algblomningen. En professor i Göteborg tror sig ha lösningen på problemet – stora undervattenspumpar som syresätter Östersjön. Hur mycket skulle projektet kosta?

Nästa fråga

9 av 10

Handlingen En sommarpratare i Sveriges radios P1, Athena Farrokhzad, retade upp några lyssnare och blev också anmäld till Granskningsnämnden. Moderaten Gunnar Axén blev så arg att han...

Nästa fråga

10 av 10

Bandnamnet I veckan avled musikern och producenten Christian Falk. Vad spelade han i för punkorienterat band på 1980-talet?

Du har svarat på 0 av 10 frågor