Hoppa till innehållet

Nutidstestet v 30

Har du koll på vad som har hänt i veckan? Testa dina kunskaper i Nutidstestet.

DN Text

1 av 10

Gradantalet En värmebölja har in över dragit över Sverige den senaste veckan. Hur många grader får det som högst vara i en hyresrätt, enligt hyresästföreningen?

Nästa fråga

2 av 10

Smeknamnet I skuggan av flygolyckan i Ukraina störtade två andra passagerarplan i veckan, ett i Algeriet och ett i Taiwan. Planet i Taiwan störtade i ögruppen Pescadorerna. Vad kallas området av lokalbor, med tanke på att flera flygplan försvunnit i regionen?

Nästa fråga

3 av 10

Siffran Facebook redovisade en nettovinst på cirka 5,4 miljarder för andra kvartalet. Hur många användare, som loggar in på sitt konto minst en gång i månaden, har den populära sajten nu?

Nästa fråga

4 av 10

Klubben Marta Vieira da Silva anses vara världens bästa damfotbollsspelare. I veckan bytte hon klubb, från Tyresö till...

Nästa fråga

5 av 10

Färgen I veckan överlämnade de proryska separatisterna i Ukraina två svarta lådor från störtade MH17 till utredare från Malaysia. Men lådorna var inte svarta, utan...

Nästa fråga

6 av 10

Målet Israel genomför en markoffensiv i Gaza. Syftet är bland annat att förstöra de missiler som Hamas skjuter mot grannlandet. Vad mer vill den israeliska militären hitta?

Nästa fråga

7 av 10

Antalet En pojke i Indien opererade i veckan bort sina tänder. Inget märkvärdigt kan tyckas, om det inte vore för antalet. Hur många tänder hade pojken?

Nästa fråga

8 av 10

Summan Med värmen kommer algblomningen. En professor i Göteborg tror sig ha lösningen på problemet – stora undervattenspumpar som syresätter Östersjön. Hur mycket skulle projektet kosta?

Nästa fråga

9 av 10

Handlingen En sommarpratare i Sveriges radios P1, Athena Farrokhzad, retade upp några lyssnare och blev också anmäld till Granskningsnämnden. Moderaten Gunnar Axén blev så arg att han...

Nästa fråga

10 av 10

Bandnamnet I veckan avled musikern och producenten Christian Falk. Vad spelade han i för punkorienterat band på 1980-talet?

Du har svarat på 0 av 10 frågor