Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet v. 10

Stoppad Guilloubiografi ges ut, Sverige drar in bistånd och Abeba Aregawi i blåsväder – har du hängt med i vad som hänt under veckan?

1 av 10

Jobbet? Helena Helmersson är Sveriges mäktigaste kvinna, enligt tidningen Veckans affärer. Vad jobbar hon med?

Nästa fråga

2 av 10

Huvudstaden? Krimhalvön har blivit central i Ukraina–konflikten. Vad heter huvudstaden på Krim?

Nästa fråga

3 av 10

Landet? I veckan beslutade Sveriges regering att dra in biståndet till ett afrikanskt land efter införandet av en uppmärksammad antihomolag. Vilket är landet?

Nästa fråga

4 av 10

Blåsvädret? Medeldistanslöparen Abeba Aregawi har hamnat i blåsväder. Varför?

Nästa fråga

5 av 10

Bokförlaget? I veckan blev det känt att Paul Frigyes biografi om Jan Guillou, som stoppades av Norstedts på grund av faktafel, kommer att ges ut av ett annat bokförlag. Vilket?

Nästa fråga

6 av 10

Stadsdelen? Stockholms handelskammare har tagit reda på vilken stadsdel som Stockholmarna tycker är trendigast. Men klar majoritet på 51 procent segrade, ja vilken?

Nästa fråga

7 av 10

Antal år? I veckan var det årsdagen för Hugo Chávez bortgång. Hur länge var han president i Venezuela?

Nästa fråga

8 av 10

Andelen? Många kvinnor i Sverige arbetar deltid, något som enligt den fackliga organisationen LO, leder till att löneskillnaden mellan kvinnor och män växer. Hur stor del av kvinnorna inom arbetaryrken jobbar deltid?

Nästa fråga

9 av 10

Filmen? Natten till måndag svensk tid gick Oscarsgalan av stapeln och Cate Blanchett belönades med en statyett för bästa kvinnliga huvudroll. I vilken film?

Nästa fråga

10 av 10

Innehållet? Mannen togs in på förhör i Arvika avpolisen och när han sedan anhölls skickades han till Karlstad. Efter att mannen hade släppts var en påse han hade med sig spårlöst försvunnen. Polisen tvingas nu ersätta mannen med 100 kronor. Vad innehöll påsen?

Du har svarat på 0 av 10 frågor